Niet ingelogd
zondag 25 oktober 2020

Redactie gezocht!

Voor ons is de herfst ook aangebroken. Wij (Jan van Diepen en Arrien Borst) hebben besloten om na bijna 7 jaar te willen stoppen met het redactiewerk van het Stoha magazine. André Hoogcarspel die vanuit het bestuur meehelpt met het magazine, moet ook stoppen omdat zijn bestuurstermijnen op zijn. Bert Kuipers was vanuit Inholland het contactpersoon, echter hij is al enige tijd met pensioen en de laatste lichting studenten die hij nog lesgegeven heeft is ook bijna afgestudeerd. We zijn nog niet weg en geven het bestuur alle ruimte om te zoeken naar opvolgers.

We hebben er enorm van genoten. Het geeft steeds weer voldoening om samen met de donateurs mooie verhalen te ontvangen, te schrijven en het resultaat op glad papier in de bus te krijgen.

Na 7 jaar merken we dat de koek zoetjesaan op begint te raken, zodat het tijd wordt voor vernieuwing en verandering. Doel is uiteraard dat ons mooie blad kan worden voortgezet met weer een frisse redactie die weer met mooie verhalen komt.

Kost het veel tijd? Dat is afhankelijk van de energie die je er in wilt stoppen. Doel is om 2 keer per jaar een blad te maken en op zoek te gaan naar interessante verhalen. Dat vraagt wat van je nieuwsgierigheid. We hebben zelf ook veel geschreven, als dat zo uitkwam, maar ook veel door anderen laten doen. Er zijn nog genoeg leuke projecten en ontwikkelingen die een artikel waard zijn. Opmaakwerk is uitbesteed, waardoor het meest tijdrovende onderdeel niet bij de redactie ligt.

Ik ga in ieder geval de redactievergaderingen missen, die altijd weer gezellig waren, zowel op locatie en de laatste tijd via Teams. Na de overdracht drinken we nog een biertje ter afsluiting en gaan daarbij ons weegs.

Jan van Diepen en Arrien Borst

 

Jan van DiepenArrien Borst