Niet ingelogd

STOHA excursie Zuidasdok 23 juni

STOHA bezoekt project Zuidasdok in Amsterdam.

Vrijdagmiddag 23 juni heeft STOHA weer een interessante excursie georganiseerd. We bezoeken een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland, Zuidasdok in Amsterdam. Dit project zorgt voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en van het noordelijk deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, Prorail en de gemeente Amsterdam. Het totaalproject ligt tussen de verkeersknooppunten Amstel en Nieuwe Meer, en wordt opgeknipt in 10 deelprojecten. De inschatting is dat het totale project in 2036 gereed zal zijn. We worden ontvangen door de Bouwcombinatie Nieuw-Zuid bestaande uit Mobilis, Boskalis en Van Gelder. Deze combinatie is bezig met de uitvoering van het deelproject Openbaar Vervoerterminal Amsterdam Zuid.

Programma voor vrijdag 23 juni:

13:30 uur Ontvangst met koffie/thee in de keet van de Bouwcombinatie Nieuw-Zuid.
14:00 uur Bezoek aan het informatiecentrum (in het WTC-gebouw) met uitleg over het totale project Zuidasdok. Bezoek buiten aan de bouwplaats waar meerdere dekken worden gebouwd die later dit jaar op de definitieve plek worden geschoven.
16:00 uur Terug in de keet met napraat en gelegenheid tot vragen.
16:30 uur Borrel in de sky-bar van Cielo, op de 19e verdieping van dit gebouw heb je een prachtig uitzicht op het project, maar ook over heel Amsterdam. Een prachtige plek voor een gezellige borrel met een hapje erbij.
18:00 uur Einde excursie.

Contactpersonen:

Eerdere excursies